Pianoimprovisation

Staffan Biörklund-Jullander (f.1955)

E-post:
För att undvika spam är inte e-postadressen klickbar. Skriv av adressen manuellt för att skicka e-post.

Välkommen

Staffan Biörklund-Jullander, pianist, pianopedagog, tonsättare, Kyrkomusiker i Gustav Adolf kyrka i Borås.

Efter 6 år i Stockholms musikklasser kom Staffan in på musikhögskolan i Stockholm (pianoklassen) som 16-åring. Hans huvudsakliga lärare i piano där var professor Gunnar Hallhagen. Efter fem års studier valde han ytterligare två för att kunna avlägga pianopedagogisk examen. Efter vidare studier i bl.a Italien fick han 1978 ett stipendium för att studera vidare vid Liszt-akademin i Budapest. Därefter följde flera år då han var verksam som pianist, pianopedagog, kammarmusiker, ackompanjatör, balettpianist och kyrkomusiker. Under de här åren fick han också vara med om en minnesvärd resa som pianist med en av Storkyrkans körer (Nicolai kammarkör Stockholm) på turné till Kina.

Förutom hans arbete som kyrkomusiker arbetar han som kompositör och improvisatör på piano och orgel. Har komponerat och arrangerat musik för kör, orgel, piano och kammarmusik samt kyrkooperor. Utgåvor finns på Noteria förlag. Flera cd-skivor inspelade. Senaste skivan Quiet Days finns tillgänglig utomlands i flertal länder.

1986 var hans konsert för piano och orkester klar, och var själv solist vid flera konserter. Vid sidan av hans musikaliska uppdrag har han alltid improviserat. Skrivit magisteruppsats (fil.mag) vid musikhögskolan i Gtb om ämnet klassisk pianoimprovisation. Anställd som kyrkomusiker i Gustav Adolfs kyrka Borås sedan år 2000.

ESSÄ: Om anslagets hierarki

 

 
 Startsida 
 Noter
 Framtidens
   orkester

 CD-inspelningar
 Kontakt
 Länkar





 Copyright: © Staffan Biörklund-Jullander
 Webbplatsen utvecklad av: TRETONIC Morgan Gunnarsson AB